Activiteiten

Activiteiten

Onze activiteiten bestaan uit een variatie van arbeidsmatige, educatieve en buitenactiviteiten. Daarnaast ook activiteiten gericht op in- en ontspanning, huishoudelijke activiteiten, creatieve activiteiten en 'Senszo-op-lokatie'.

Voorbeeld van activiteiten

  • Arbeidsmatige activiteiten: vliegengordijn monteren, servetten vouwen, enveloppen stempelen en stickeren, scrubzout in potjes doen en nog veel meer.
  • Educatieve activiteiten: lezen, praktisch rekenen, wereldoriëntatie, sociale vaardigheden.
  • 'Senszo-op-lokatie': Van der Valk 'De Cantharel', boekhandel www.Mooiboek.nu, Oord verzekeringen, zorgcentrum Berkenhove, zorgboerderij MaNatuurlijk.
  • Huishoudelijke activiteiten: koffie en thee zetten, tafel dekken, boodschappen doen, voorraad aanvullen, afwassen en de was verzorgen.
  • Creatieve activiteiten: mozaiek, vilten of koken en bakken. Deze activiteiten worden voor een aantal maanden aangeboden, waarna de activiteit wisselt.
  • Fysieke activiteiten:  zwemmen, fitnessen en wandelen.      

Senszo-op-lokatie

We proberen voor alle cliënten een 'Senszo-op-lokatie' te vinden. Dit is een werkplek binnen een regulier bedrijf waar er onder de professionle begeleiding van Senszo werkzaamheden worden verricht. Dit doen we bij verschillende bedrijven meerdere malen per week. Hierbij houden we rekening met de belangstelling van de client, maar ook met de omgeving waarin iemand zich prettig voelt. Voorbeelden van  'Senszo-op-lokatie' plekken zijn werken in de keuken bij Van der Valk  'De Cantharel'. We zoeken boeken op in het magazijn van de boekwinkel www.mooiboek.nu in Beekbergen voor de internet bestellingen. Bij Oord verzekeringen gaan we op lokatie papier versnipperen. In het zorgcentrum Berkenhoven helpen we mee met het klaarzetten en opruimen van de lunch. Daarnaast gaan we 1 keer per week naar MaNatuurlijk, hier helpen we mee met de verschillende klussen op de boerderij.

Film De Cantharel